Header image
1860-1943      
line decor
   HOME  ::  
line decor
 
 
 
 

 
 
 
 
Nieuwe Instituut, Museum voor architectuur, design en digitale cultuur

Het archief van architect H.J. Jesse ligt ter inzage in het Nieuwe Instituut. Het archief bevat documenten, foto's en tekeningen van de architect. Klik hier voor het downloaden van de plaatsingslijst van het Nieuwe Instituut (voormalig NAi).

 
Stichting BONAS

De Stichting BONAS onderhoudt de zoekmachine Archiwijzer, waarin ook informatie te vinden is over de architect H.J. Jesse.

 
"H.J. Jesse architect 1860-1943"

Ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling uit 1997 heeft Joyce Hoogeveen-Brink het boek geschreven H.J. Jesse architect 1860-1943. Het boek is uitgegeven door het NAi te Rotterdam. Helaas is de eerste oplage uitverkocht en alleen nog beschikbaar via het antiquariaat. Het boek geeft een goed overzicht van het werk van de architect in zijn tijd.

 
Erfgoed Leiden en Omstreken

In de beeldbank van Erfgoed Leiden en Omstreken zijn een aantal foto's en tekeningen te vinden van de architect.

 
Architectuur tijdschriften

De bibliotheek van de TU Delft heeft een aantal bouwkundige tijdschriften gedigitaliseerd en online beschikbaar gemaakt.

 
H.J. Jesse: Engelse invloed op het interieur

In juni 2008 verscheen de scriptie van Wyke Sybesma met de titel H.J. Jesse: Engelse invloed op het interieur. Een interessante studie waarin onderzocht is de invloed van de Engelse landhuisarchitectuur op het werk van H.J. Jesse uit periode 1900-1920. De scriptie was onderdeel van haar studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden.