Header image
1860-1943      
line decor
   HOME  ::  
line decor
 
 
 
 

 
 
 
 
Nederlands Architectuurinstituut

Het archief van H.J. Jesse ligt ter inzage in het NAi. Klik hier voor het downloaden van de plaatsingslijst van het NAi.

 
Stichting BONAS

De Stichting BONAS is ondergebracht bij de afdeling Collectie van het Nederlands Architectuurinstituut, dat de Stichting BONAS met faciliteiten ondersteunt. Zij onderhouden de zoekmachine Archiwijzer, waarin informatie te vinden is over de architect H.J. Jesse.

 
"H.J. Jesse architect 1860-1943"

Ter gelegenheid van de overzichtstentoonstelling uit 1997 heeft Joyce Hoogeveen-Brink het boek geschreven H.J. Jesse architect 1860-1943. Het boek is uitgegeven door het NAi te Rotterdam. Helaas is de eerste oplage uitverkocht en alleen nog beschikbaar via het antiquariaat. Het boek geeft een goed overzicht van het werk van de architect in zijn tijd.

 
Regionaal Archief Leiden

In de beeldbank van Regionaal Archief Leiden zijn een aantal foto's en tekeningen te vinden van de architect.

 
Architectuur tijdschriften

De bibliotheek van de TU Delft heeft een aantal bouwkundige tijdschriften gedigitaliseerd en online beschikbaar gezet.

 
H.J. Jesse: Engelse invloed op het interieur

In juni 2008 verscheen de scriptie van Wyke Sybesma met de titel H.J. Jesse: Engelse invloed op het interieur. Een interessante studie waarin onderzocht is de invloed van de Engelse landhuisarchitectuur op het werk van H.J. Jesse uit periode 1900-1920. De scriptie was onderdeel van haar studie Kunstgeschiedenis aan de Universiteit Leiden.